top of page
  • Al Parma

Aspergeseizoen

Een seizoensgebonden delicatesse waar fijnproevers elk jaar naar uitkijken

Het aspergeseizoen is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om te genieten van deze heerlijke delicatesse. Asperges zijn een seizoensgebonden traktatie waar fijnproevers elk jaar naar uitkijken. In dit artikel zullen we de vele redenen bespreken waarom asperges zo geliefd zijn, evenals enkele interessante feiten en tips over het bewaren van asperges.


asperges

Een van de redenen waarom asperges zo populair zijn, is omdat ze lokaal worden geteeld. In ons restaurant, Al Parma in Leuven, maken we gebruik van lokale asperges van Nederlandse bodem. Door te kiezen voor lokale producten ondersteunen we niet alleen de lokale economie, maar kunnen we ook garanderen dat we de allerbeste kwaliteit asperges serveren aan onze gasten.

Asperges staan bekend als het "witte goud" vanwege hun unieke smaak en textuur. De subtiele bitterheid en zoetheid van asperges maken ze een perfecte aanvulling op vele gerechten. Of je nu kiest voor een klassieke aspergesoep, een gegrilde aspergesalade of een romige aspergerisotto, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Het traditionele aspergeseizoen loopt van eind april tot eind juni, met 24 juni als afsluiting. Gedurende deze periode zijn asperges op hun best en kun je genieten van de meest verse en sappige exemplaren. Het is belangrijk om te weten dat asperges een kort seizoen hebben, dus zorg ervoor dat je er op tijd van geniet voordat het seizoen voorbij is.


Naast de bekende witte asperges zijn er ook groene asperges, die steviger en pittiger van smaak zijn. Deze groene variant heeft een iets andere bereiding nodig, maar is net zo lekker en veelzijdig. Probeer ze eens te grillen of te roosteren voor een extra smaakdimensie.


Een minder bekende variant van asperges zijn de paarse asperges. Deze hebben een intensere smaak en zijn perfect voor zomerse salades. Hun opvallende kleur voegt ook een visuele aantrekkingskracht toe aan elk gerecht. Als je op zoek bent naar iets anders en unieks, zijn paarse asperges zeker het proberen waard.


Nu je weet waar je van kunt genieten tijdens het aspergeseizoen, is het ook belangrijk om te weten hoe je asperges het beste kunt bewaren. Asperges zijn het lekkerst als ze vers zijn, dus het is het beste om ze zo snel mogelijk na aankoop te consumeren. Als je ze toch even wilt bewaren, wikkel ze dan in een vochtige doek en bewaar ze in de koelkast. Op deze manier blijven ze 2 tot 3 dagen vers. De groene en paarse asperges bewaar je best in een open plastiek zak in de koelkast. Zorg wel dat de onderkant van de asperges nat is, zo drogen ze niet uit.


In ons restaurant, Al Parma, nodigen we je uit om te komen genieten van het aspergeseizoen. Of je nu een liefhebber bent van de traditionele witte asperges, de pittige groene variant of de verrassende paarse asperges, we hebben voor elk wat wils. Kom langs en proef zelf waarom asperges zo'n geliefde seizoensgebonden delicatesse zijn.

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page